Stichting VierVlakVlinder
Stichting VierVlakVlinder

Stichtingsbestuur

De vier sportverenigingen die naast de scholengemeenschap Pantarijn de hoofdgebruikers zijn van de sporthallen De Vlinder te Wageningen, bestaande uit de Turnvereniging Impuls, Volleybalvereniging Invicta, Badmintonvereniging De Kantjils en de Volleybalvereniging Scylla hebben op grond van de opgelegde bezuinigingen door de gemeente Wageningen besloten om een stichting op te richten die verantwoordelijk is voor het beheer van de sporthallen De Vlinder.

Op 30 januari 2013 is de Stichting ViervlakVlinder opgericht.

De Stichting heeft o.a. als doel:

  • Het geven van gelegenheid tot sportbeoefening in de sporthallen De Vlinder
  • Sportbeoefening in het algemeen te bevorderen
  • Gebruikers van de sporthallen De Vlinder te ondersteunen
  • De Stichting tracht haar doel te bereiken door het afsluiten van huurovereenkomsten.

Het Stichtingsbestuur bestaat uit vijf bestuursleden en zijn door de vier eerdergenoemde sportverenigingen voorgedragen.

De huidige samenstelling van het stichtingsbestuur is:

  • Bart Venne, voorzitter
  • Sven Verweij, penningmeester
  • Marjan van der Meulen, algemeen lid
  • Guus Ambrosius,

Het bestuur heeft als mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De viervlakvlinder (LIthosia quadra) is een nachtvlinder van de spinneruilen (Erebidea), onderfamilie beervlinders (Arctiinae). Het is een grootste vertegenwoordiger van de geslachtengroep Lithoisiini.

De imago van de viervlakvlinder is seksueel dimorf.

De mannetjes hebben grijze vleugels met gele vleugelaanzet en blauwzwarte streep aan voorkant van de buitenrand van de voorvleugel.

De vrouwtjes hebben een gele vleugel met twee blauwzwarte stippen.

De spanwijdte is 35 tot 55 mm, de mannetjes zijn kleiner dan de vrouwtjes.

De viervlakvlinder komt voor in Zuid- en Midden-Europa, en naar het oosten tot de Amoer en bovendien in het zuiden van Groot-Brittannië en in het zuiden van Scandinavië.

In Nederland is de viervlakvlinder een zeer zeldzame trekvlinder, die zich soms een paar jaar kan handhaven. De waarnemingen concentreren zich in zuid-oost Nederland.

De viervlakvlinder vliegt van begin juni tot half september in een generatie.