Stichting VierVlakVlinder
Stichting VierVlakVlinder

Vertrouwens contactpersoon t.b.v. Stichting ViervlakVlinder

De Stichting ViervlakVlinder wil een stichting zijn waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Toch kan het gebeuren dat je iets vervelends meemaakt bij de stichting. Soms kun je dat zelf oplossen, met hulp van het bestuur van de Stichting ViervlakVlinder. Maar er zijn ook situaties waarin je liever praat met iemand die helemaal onafhankelijk is. Voor die situaties hebben we een vertrouwenscontactpersoon. Dat is Guus Ambrosius, spelend bij Scylla in het team van heren 4.

Je kunt voor allerlei zaken bij hem terecht. Denk aan seksuele intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag. Iedereen kan hem hiervoor benaderen. Guus Ambrosius heeft geen enkele relatie met het stichtingsbestuur en is dus volledig onafhankelijk. Mogelijk kunnen situaties intern binnen de stichting opgelost worden. Mocht dit niet lukken of zelfs nodig zijn dan kan Guus Ambrosius je doorverwijzen naar buiten de stichting voor verdere hulp.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon?

De vragen die je hebt kunnen gaan over:

  • Pesten en gepest worden;
  • Het gevoel hebben dat je er niet bij hoort;
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig;
  • Een vermoeden van ‚Äėgrensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
  • Iemand heeft je direct of indirect beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag;

Voor voorbeelden van ongewenst gedrag, klik op https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=bT9FQi9TAwE

Heb je te maken met een vervelende situatie en wil je daarover praten met Guus Ambrosius? Stuur dan een e-mail naar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Guus Ambrosius neemt dan contact met jou op.